5 tips voor een goedkope vakantie

  • Last minute. Boek uw vakantie op een zo laat mogelijk tijdstip bij een reisaanbieder of vliegtuigmaatschappij. Het grootste voordeel van last-minute vakanties is dat reisaanbieders en vliegtuigmaatschappijen er vaak niet in slagen om de door hun ingekochte vliegtuigstoelen en accommodaties vol te krijgen waardoor u uw vakantie goedkoop kunt boeken.
  • Goedkoop op vakantie door een Goedkope vakantiebestemming uit te zoeken. Natuurlijk kunt u een vakantie in eigen land boeken u hoeft dan niet ver te rijden wat brandstof bespaart. Ook kunt u een vakantie naar het Oostblok overwegen, deze landen zijn qua verblijf niet duur. U kunt hierbij denken aan landen als Polen, Hongarije, Kroatië en Slowakije.
  • Fietsvakanties. Fietsen is een fijne bezigheid om veel van de omgeving te zien. U betaalt geen brandstof en kunt bijvoorbeeld van camping naar camping fietsen. Ook kunt u bijvoorbeeld met de fiets op de boot naar Engeland reizen, en kunt dan naar hartenlust in het mooie Engelse landschap rondfietsen. Voor meer informatie: www.fietseninengeland.nl. Voor algemene informatie over fietsvakanties kunt u bij de ANWB terecht.
  • Kamperen. Kamperen met tent of caravan is nog steeds een van de populairste en goedkoopste manieren om op vakantie te gaan. U betaalt voor de staplaats, voor een tent is dit uiteraard goedkoper als dat u met een caravan gaat. Wilt u echt goedkoop kamperen, dan is kamperen bij de boer een goede tip. Dit zijn meestal kleine campings met eenvoudige sanitaire voorzieningen maar met veel ruimte. Voor meer info: www.camping.nl
  • Vakantieveilingen. Op de website van vakantieveilingen kunt u voor geringe prijzen al op een leuke vakantie of een weekend bieden. Tip: bied zo laat mogelijk!