Met de auto door Hongarije

Een autotrip maken door Europa wordt door veel mensen als een ideale manier gezien om de vakantie door te brengen. Hongarije mag binnen deze trip zeker niet ontbreken! Heb je zelf geen auto dan kun je er ook voor kiezen om binnen 2 uur naar Hongarije te vliegen en hier vervolgens gebruik te maken van de goedkoop auto huren service van Europcar. In deze blog krijg je informatie over 3 bestemmingen in Hongarije die je écht moet zijn tijdens je trip met jouw (huur)auto.

Boedapest

Indien je met het vliegtuig naar Hongarije reist dan kom je waarschijnlijk aan op het vliegveld van Boedapest. Een auto huren is erg gemakkelijk in de hoofdstad en dit maakt het dan ook de ideale plek om jouw roadtrip te beginnen. Boedapest ligt aan de rivier de Donau en deze rivier verdeeld de stad in 2 delen: Buda een de oostelijke oever en Pest aan de westelijke oever. De Burchtwijk is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Deze wijk wordt ook wel de ‘Kasteelheuvel’ genoemd en bovenaan de wijk heb je echt een fantastisch uitzicht over de stad.

 

Balatonmeer

Na je stedentrip in Boedapest kun je doorrijden naar de ‘Hongaarse zee’, ofwel het Balatonmeer.  Het is een van de grootste zoetwatermeren van Europa en je kunt hier prima vertoeven in het zonnige Hongarije. Je kunt hier genieten van de zandstranden in Siófok en een rondvaart maken over het meer of de auto even laten voor wat het is en een mooie fietstocht maken. Al met al is er voor iedere persoon wel wat te doen in deze omgeving.  

Sziget

Misschien wel het bekendste festival van Hongarije. Onder jongeren is dit echt dé place to be. Samen met je vrienden 7 dagen naar het naar het Sziget Festival is echt een geweldige ervaring. Dit festival wordt gehouden op het Óbuda eiland in Boedapest. Naast muziek kun je hier ook terecht voor circus, theater en dansvoorstellingen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Met de auto door Hongarije

Drie redenen om op vakantie te gaan naar België

U hoeft helemaal niet ver te reizen om een geweldige vakantie te organiseren. Ook in buurland België
kunt u een geweldige tijd hebben. Sterker nog, er zijn diverse goede redenen om naar buurland België
op vakantie te gaan. De drie belangrijkste redenen worden kort beschreven in dit artikel.
1: België is een veelzijdig land
De eerste reden om op vakantie te gaan naar ons buurland, is omdat België zo ontzettend veelzijdig
is. In België vindt u diverse leuke steden, maar ook mooie natuurgebieden. Het maakt niet uit wat voor
vakantie u wil boeken en in wat voor omgeving u wil verblijven, want in het veelzijdige België vindt u
altijd wel een geschikte vakantiebestemming.
Ook leuk: in een deel van België wordt Frans gesproken. Bent u bijvoorbeeld in Brussel, dan krijgt u
door al die Frans sprekende mensen echt een vakantiegevoel. Toch bent u niet ver van huis, want
Brussel ligt lekker in de buurt van Nederland.
2: België is niet te groot
De tweede reden om op vakantie te gaan naar België, is omdat dit land niet zo groot is. Dit lijkt
misschien een nadeel, maar dit betekent wel dat alle hoogtepunten van het land dicht bij elkaar in de
buurt liggen. Boekt u bijvoorbeeld een vakantiehuis bij Gent, dan kunt u zowel de stad in als lekker de
rustige omgeving van Gent opzoeken. En wilt u tijdens uw vakantie naar een andere grote stad in de
buurt? Dan is dit absoluut geen probleem, want de meeste steden in België liggen helemaal niet zo
ver uit elkaar. In landen als Spanje, Frankrijk en Italië is dit wel anders.
3: België ligt lekker in de buurt
Tot slot hoeft u niet ver te reizen om vanuit Nederland in België te komen. Heeft u geen zin om ver te
reizen voor uw vakantie of heeft u simpelweg geen tijd om een hele dag onderweg te zijn? Dan boektu een vakantiewoning in België. Ook als u alleen tijd heeft om een weekend weg te gaan, is België
een prima vakantiebestemming. Vertrekt u op vrijdag na uw werk, dan komt u enkele uren later aan en
als u zonder terugrijdt naar huis, bent u zo weer thuis.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Drie redenen om op vakantie te gaan naar België

De leukste vakantiebestemmingen van Italië

Rome staat bekend als een van de mooiste steden van Europa. Met haar eeuwenoude cultuur is er aan bezienswaardigheden geen tekort. Naar Rome reizen kan je met de auto of camper maar als stedentrip meestal met het vliegtuig. Of je nu van Schiphol, Eindhoven of Zaventem Airport vliegt, er zijn vaak goedkope vliegtickets te bemachtigen. Let wel even op alle vertrektijden want dit kan nog wel eens verschillen. Voor een korte reis ben je natuurlijk het liefst tussen de middag al in Rome. Kijk voor vertrektijden Brussels op vertrekzaventem.be en voor een vertrek bij schiphol op schiphol.nl. Eenmaal in Romeis het zeker de moeite waard om te bezoeken is het wereldberoemde Colosseum. Neemt u ook vooral een kijkje bij het Vaticaan en haar musea, waar prachtige werken van oude meesters hangen. Als u ’s avonds nog even wilt genieten van de sfeer van de stad, is het zeker een aanrader om een drankje te gaan drinken op een van de vele pleinen die Rome te bieden heeft. Op deze pleinen speelt het grootste deel van het uitgaansleven zich af, en is het altijd gezellig. Discotheken en clubs zijn er in Rome ook, maar hier zijn de entreeprijzen in de zomer vaak hoog.

Milaan en het Comomeer

Milaan is dé mode stad van Italië, en een echte aanrader. Een van de mooiste gebouwen die Milaan rijk is, is de enorme Dom in het hart van de stad. Deze kunt u ook van binnen bekijken, en geeft een mooi beeld van de geschiedenis van de stad. Voor de winkelliefhebber is er in Milaan een waar Mekka, aan leuke boetiekjes en grote merken is geen gebrek. Wilt u aan de drukte van de stad ontsnappen, dan is een bezoekje aan het Comomeer perfect. Veel inwoners van Milaan hebben hier een vakantiehuis, en wanneer u de omgeving ziet, wordt het duidelijk waarom! Het schitterende meer is gelegen tussen de bergen, en het is een goede locatie om te zeilen of lekker te zonnen aan het water. Om het meer heen liggen verschillende kleine dorpjes, vol met leuke restaurants en terrasjes. Voor liefhebbers van Italië die op zoek zijn naar rust, is een vakantiehuis Comomeer dan ook zeker een aanrader!

Venetië

Op ongeveer drie uur rijden vanaf het Comomeer, ligt het romantische Venetië.Deze stad staat bekend om de vele kanalen en bruggen die ze rijk is. Er zijn geen wegen, dus al het verkeer gaat er over het water. Het is dan ook een bijzondere ervaring om u met de gondel een rondje door de stad te laten varen, om zo veel bezienswaardigheden op een originele manier te zien.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor De leukste vakantiebestemmingen van Italië

Achtergrond

De Nederlandse politie is al enige jaren actief in het buitenland. Veelal gebeurde dit op eigen initiatief. Als gevolg van de Europese integratie en de daarmee gepaard gaande toename van grensoverschrijdende activiteiten van criminelen is intensieve samenwerking noodzakelijk om de orde en veiligheid te kunnen handhaven. Ook buiten de EU is het van belang te komen tot een stabiele situatie voor burgers. Vandaar dat Nederlandse politiekorpsen samenwerkingsverbanden zijn aangegaan met buitenlandse politiekorpsen met als doel te komen tot effectieve oplossingen voor politiële vraagstukken. Tevens ondersteunen Nederlandse politiekorpsen kandidaat-lidstaten bij de aanpassingen op basis van de Europese wet- en regelgeving met betrekking tot Justitie en Binnenlandse Zaken.

Samenwerkingsprogramma’s met het buitenland

Het NCIPS realiseert, bewaakt en evalueert de meerjarige samenwerkingsprogramma’s met het buitenland. De samenwerking is voornamelijk gericht op de volgende landen:

De Europese Unie

Binnen de Europese Unie neemt de samenwerking inzake de Nederlands-Belgische en de Nederlands-Duitse grens een belangrijke plaats in. De Beneluxlanden zijn momenteel bezig met de voorbereidingen voor een Verdrag betreffende grensoverschrijdend politieel optreden. In dit Verdrag worden de juridische knelpunten geregeld welke een belemmering zijn voor de uitvoering van de grensoverschrijdende politieactiviteiten. Naar verwachting zal het verdrag in de loop van 2005 in werking treden. Nederland en Duitsland zijn eveneens bezig met de voorbereidingen voor een soortgelijk verdrag. Daarnaast werkt de Nederlandse politie ook structureel bilateraal samen met België, Duitsland en Frankrijk.

Samenwerking met nieuwe lidstaten van de Europese Unie

De Nederlandse politie heeft Estland, Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië intensief ondersteunt bij hun toetreding tot de Europese Unie. Momenteel wordt de samenwerking voortgezet, met name in de samenwerking met kandidaat lidstaten.
Lees hier meer over de ervaringen van een politiefunctionaris in Tsjechië
Samenwerking met kandidaat lidstaten van de Europese Unie

De Nederlandse politie ondersteunt Bulgarije, Roemenië en Turkije bij hun voorbereidingen tot hun mogelijke toetreding tot de Europese Unie door middel van kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling. Daarnaast speelt Nederland een rol bij het ontwikkelen van politiële instituties in de betreffende landen. Hierbij wordt zoveel mogelijk samengewerkt met de nieuwe lidstaten waarmee Nederland eerder samenwerkingsprogramma’s heeft uitgevoerd.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Achtergrond