Met de auto door Hongarije

Een autotrip maken door Europa wordt door veel mensen als een ideale manier gezien om de vakantie door te brengen. Hongarije mag binnen deze trip zeker niet ontbreken! Heb je zelf geen auto dan kun je er ook voor kiezen om binnen 2 uur naar Hongarije te vliegen en hier vervolgens gebruik te maken van de goedkoop auto huren service van Europcar. In deze blog krijg je informatie over 3 bestemmingen in Hongarije die je écht moet zijn tijdens je trip met jouw (huur)auto.

Boedapest

Indien je met het vliegtuig naar Hongarije reist dan kom je waarschijnlijk aan op het vliegveld van Boedapest. Een auto huren is erg gemakkelijk in de hoofdstad en dit maakt het dan ook de ideale plek om jouw roadtrip te beginnen. Boedapest ligt aan de rivier de Donau en deze rivier verdeeld de stad in 2 delen: Buda een de oostelijke oever en Pest aan de westelijke oever. De Burchtwijk is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Deze wijk wordt ook wel de ‘Kasteelheuvel’ genoemd en bovenaan de wijk heb je echt een fantastisch uitzicht over de stad.

 

Balatonmeer

Na je stedentrip in Boedapest kun je doorrijden naar de ‘Hongaarse zee’, ofwel het Balatonmeer.  Het is een van de grootste zoetwatermeren van Europa en je kunt hier prima vertoeven in het zonnige Hongarije. Je kunt hier genieten van de zandstranden in Siófok en een rondvaart maken over het meer of de auto even laten voor wat het is en een mooie fietstocht maken. Al met al is er voor iedere persoon wel wat te doen in deze omgeving.  

Sziget

Misschien wel het bekendste festival van Hongarije. Onder jongeren is dit echt dé place to be. Samen met je vrienden 7 dagen naar het naar het Sziget Festival is echt een geweldige ervaring. Dit festival wordt gehouden op het Óbuda eiland in Boedapest. Naast muziek kun je hier ook terecht voor circus, theater en dansvoorstellingen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.