Wil jij je product graag duurzaam verpakken?

februari 3, 2021 0 Door humiseu

Duurzaam verpakken

Heb jij een product dat je op de markt wilt brengen en wil je dat graag duurzaam verpakken? Dan kun je in de meeste gevallen het beste kiezen voor speciaal, duurzaam karton. Dit is namelijk volledig te recyclen, en in veel gevallen zelfs al gemaakt van gerecycled materiaal. Met karton kun je ontzettend veel, dus het doet heus niet af voor plastic verpakkingen. Consumenten worden steeds bewuster, en dus is het belangrijk met ze mee te denken. Duurzaam verpakken is bovendien extra aan te raden als het product zelf op duurzame wijze is geproduceerd. Je wilt er dan immers geen plastic verpakking omheen doen, toch?

Duurzaam verpakken met sulfaatkarton

Een van de mees populaire opties als het gaat om duurzaam verpakken is het gebruik van sulfaatkarton. Dit is een gerecyclede kartonsoort, die relatief stevig is. Hij is er in diverse diktes, en het is heel erg makkelijk te bedrukken. Je kunt er ontzettend mooie verpakkingen mee maken, want het materiaal zelf is gewoon (gebroken) wit. Je kunt er dus alle kleuren en prints op drukken die je maar wilt, en je ziet het verschil met niet-gerecycled karton niet. Naast sulfaatkarton zijn er ook nog andere kartonsoorten die heel milieuvriendelijk zijn. Sommigen daarvan hebben een bruine of grijze achtergrond. Deze zijn nog net iets beter voor het milieu dan sulfaatkarton want ze zijn niet gebleekt. De tint van deze kartonsoorten kan dus bij elke batch ietsje afwijken, want deze is afhankelijk van de grondstoffen die ze die dag gebruikten.

Waarom is duurzaam verpakken nodig?

De hoeveelheid plastic die reeds in onze oceanen ligt is onbeschrijflijk groot. Hier moeten we echt met zijn allen iets aan doen. Een goede manier om te beginnen is alle producten duurzaam te verpakken. Zo wordt er in ieder geval geen plastic meer weggegooid dat enkel gebruikt is om iets in te verpakken. Als we daarnaast dan ook de producten zelf zo duurzaam mogelijk produceren zijn we een heel eind op weg om de aarde een beetje schoner te maken.